• Sandra Voetelink

Hoi! Ik ben Sandra en op deze website vind je blogs over de kracht van kruiden. Kennis uit de natuur om fit en gezond te blijven. Natuurlijk moet je dan wel weten wat er om ons heen groeit, wat je ermee kunt doen en de verschillende werkingen begrijpen. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat de natuur jouw apotheek wordt.

Gelukkig is er heel veel informatie bewaard gebleven. Via mijn blogs deel ik deze kennis graag met jou. Je zal uiteenlopende onderwerpen vinden, net waar ik mee bezig ben of meer van wil weten. Over mijn ervaringen, reizen, planten en kruiden.

Hopelijk inspireert het jou om meer te willen weten over de invloed die je hebt op jouw gezondheid.

Natuur en kruiden

Al mijn hele leven hou ik van de natuur en als klein kind speelde ik ook altijd buiten. Daar kon ik actief zijn en dat gaf mij een gevoel van vrijheid. Later is buitenspelen verandert in buiten sporten en heb ik jarenlang op hoog niveau geschaatst.

Bomen en planten hadden altijd mijn interesse. En eenmaal een tuin was ik daar uren te vinden. Ik heb mijzelf jarenlang verdiept in bloemen en planten. Nadat ik gestopt was met topsport gaf fysiek bezig zijn in de natuur mijn lichaam rust. Alleen al je handen in de aarde heeft een helende werking op je gezondheid en fysieke balans.

Veel kennis over de geneeskrachtige werking van kruiden was er nog niet in mijn jeugd. Het gebruik van echinaforce en kamille tijdens verkoudheid en bietensap tijdens een periode van bloedarmoede, maar daar hield het wel mee op. Wel was ik nieuwsgierig naar de mogelijkheden op dit gebied. Ik heb dan ook veel boeken verzameld over kruiden en over het gebruik van voeding als medicijn.

Na verschillende opleidingen te hebben afgerond op het gebied van sport, psychosociaal werk en voeding, ben ik in oktober 2019 eindelijk begonnen met een opleiding kruidengeneeskunde. Deze opleiding, Chinherbs bij Totalhealth academy, combineert westerse kruiden met Chinese geneeskunde. Een interessante combinatie.

werk en hobby

Inmiddels heb ik mijn interesses gecombineerd. Alles wat ik in mijn leven geleerd heb, mijn ervaringen, verschillende opleidingen en zelfstudie breng ik samen in mijn werk.

Naast mijn werk hou ik van leren, lezen en schrijven. Ben ik zoveel mogelijk buiten actief bezig en kook ik graag zo gezond mogelijk. 

wildplukken en fietsen

Sinds het voorjaar van 2020 ben ik mijzelf meer gaan verdiepen in wildplukken en eten uit de natuur. Deze interesse was er al jaren, maar in de praktijk kwam ik niet verder dan het maken van brandnetelsoep, vlierbloesemsap en het gebruik van paardenbloemblad in een salade.

Tijdens mijn fietsvakantie door Nederland in 2021 wilde ik kijken hoelang ik zelfvoorzienend op pad kon gaan. Hoe dit gegaan is kan je lezen in mijn blogs.

In 2022 heb ik besloten al mijn dromen te gaan volgen. Ik heb de jaaropleiding tot wildernisgids gevolgd, wil meer in de natuur leven en zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn. Hoe ik dit ga vormgeven lees je in mijn blogs. 

Veel leesplezier!

 

Copyright © Sandra Voetelink