• Sandra Voetelink

Hoi! Ik ben Sandra en woon met mijn twee kinderen van 17 en 20 in Zaandam. Op deze website vind je blogs over de kracht van kruiden. Kennis uit de natuur om fit en gezond te blijven. Natuurlijk moet je dan wel weten wat er om ons heen groeit, wat je ermee kunt doen en de verschillende werkingen begrijpen. Om er uiteindelijk voor te zorgen dat de natuur jouw apotheek wordt.

Gelukkig is er heel veel informatie bewaard gebleven. Via mijn blogs deel ik deze kennis graag met jou. Je zal uiteenlopende onderwerpen vinden, net waar ik mee bezig ben of meer van wil weten. Over de achtergronden, planten, kruiden en recepten. Hopelijk inspireert het jou ook om meer te willen weten over de invloed die je hebt op jouw gezondheid.

Natuur en kruiden

Al mijn hele leven hou ik van de natuur en buiten zijn. Als klein kind speelde ik altijd buiten. Daar kon je actief zijn en dat gaf mij een gevoel van vrijheid. Later is buitenspelen verandert in buiten sporten en heb ik jarenlang op hoog niveau geschaatst. Schaatsen was toen nog een buitensport :-)

De natuur, en dan vooral bomen en planten hadden ook altijd mijn interesse. En eenmaal een tuin was ik daar uren te vinden. Ik heb mijzelf jarenlang verdiept in bloemen en planten. Nadat ik gestopt was met topsport gaf fysiek bezig zijn in de natuur mijn lichaam rust. Alleen al je handen in de aarde heeft een helende werking op je gezondheid en fysieke balans.

Veel kennis over de geneeskrachtige werking van kruiden was er nog niet in mijn jeugd. Het gebruik van echinaforce en kamille tijdens verkoudheid en bietensap tijdens een periode van bloedarmoede, maar daar hield het wel mee op. Wel was ik nieuwsgierig naar de mogelijkheden op dit gebied. Ik heb dan ook veel boeken verzameld over kruiden en over het gebruik van voeding als medicijn. Na verschillende opleidingen te hebben afgerond ben ik in oktober 2019 dan eindelijk begonnen met de opleiding kruidengeneeskunde. Deze opleiding, Chinherbs bij Totalhealth academy, combineert westerse kruiden met Chinese geneeskunde. Een interessante combinatie.

werk en hobby

Inmiddels heb ik mijn interesses gecombineerd. Alles wat ik in mijn leven geleerd heb, mijn ervaringen, verschillende opleidingen en zelfstudie breng ik samen in mijn coaching praktijk Hartkracht. Naast mijn werk ben ik veel bezig met mijn opleiding kruidengeneeskunde. Leren, schrijven en het maken van geneeskrachtige theeën, tincturen en zalven. Ook ben ik nog steeds veel buiten aan het sporten. Verder probeer ik elke dag mijn balans te vinden en kook ik zo gezond mogelijk.

Meer informatie?

Wil je een keer een afspraak maken voor een intake gesprek?
Je bent van harte welkom in mijn praktijk of op locatie.

Copyright © Sandra Voetelink