De (bloeddruk)regulerende werking van Herderstasje (Capsella bursa-pastoris)

Tijdens mijn wandelingen zie ik regelmatig het herderstasje. Een lief sierlijk plantje. Met hele mooie zaaddoosjes in de vorm van een hartje. Hij zorgt er dan ook voor dat je hart versterkt wordt. Hij groeit op zure grond en helpt om ons lichaam te ontzuren. Hij is breed inzetbaar, wat je kunt zien aan de zaden en bloemen die tegelijkertijd te zien zijn.

Lees verder

Zevenblad (Aegopodium podagraria), wat kan deze plant jou bieden?

Zevenblad wordt gezien als een gevreesd onkruid, maar wat kan je ermee doen in de keuken en wat is de geneeskrachtige werking? Mijn zus en mijn nichtje hebben allebei heel veel zevenblad in hun tuin staan. Vervelend als je hele tuin onder staat. Maar misschien kun je het juist omdraaien en kijken wat je ermee kunt doen. Misschien is het precies de plant die jij nodig hebt.

Lees verder

Gewone berenklauw (Heracleum sphondylium), kijk uit voor je huid!

Doordat ik een vraag kreeg over de medicinale werking van berenklauw, heb ik mij verdiept in de geneeskrachtige werking van de gewone berenklauw. 

Lees verder

Copyright © Sandra Voetelink