• De Kracht van Kruiden

Het ritme van de maan en de invloed op onze (vrouwelijke) energie

Vandaag is het nieuwe maan, deze energie zorgt dat we naar binnen keren, alles wat donker is wordt belicht in onszelf. Zodat we bewust worden van onze wensen en verlangens en deze met volle maan met kracht naar buiten kunnen brengen. Bewustwording van het ritme van de maan zal inzicht geven in het ritme van jezelf en de natuur.

Lees verder

De helende werking van wandelen. Wat is het geheim?

Heb jij ooit gehoord van bilaterale therapie? Waarschijnlijk niet. Maar misschien wel van EMDR. Een therapievorm waar het verwerken van trauma's centraal staat. Hoe wandelen ditzelfde effect kan hebben, leg ik uit in dit blog. .

Lees verder

Op zoek naar meer energie? 5 stappen om jezelf (en je omgeving) te reinigen!

Het voorjaar komt eraan en dat is een mooi moment om jezelf (en je omgeving) te reinigen. Ontwaak langzaam uit jouw winterslaap en maak jezelf klaar voor een nieuw begin. Welke stappen kan jij nemen om jouw energie opnieuw te laten stromen?

Lees verder

Versterk jouw nierenergie en innerlijke balans met de bijzondere kracht van Heermoes!

Heermoes is voor sommigen een gevreesd onkruid, voor anderen is het precies de plant die nodig is en helende kracht biedt. Het is maar net hoe je naar een situatie kijkt. Zie je de boodschap en de tekens die op je pad komen? Of wil je zo snel mogelijk verder en door in oude patronen? In dit blog lees je meer over het herkennen van jouw pad en de geneeskrachtige werking van Heermoes. 

Lees verder

Leer meer over de twee belangrijkste energiebronnen. De symboliek van Malva helpt daarbij!

Malva leert ons hoe wij onvoorwaardelijk kunnen geven zonder op te branden. De vraag is, welke energiebronnen kunnen we dan gebruiken? Om te kunnen geven is het noodzakelijk om jouw energie steeds aan te vullen. Zo blijf jij in balans, zoals yin en yang. Malva geeft oneindig zonder zichzelf te verliezen en verwacht niets terug. In dit blog vertel ik meer over de twee belangrijkste energiebronnen die er zijn.

Lees verder

Meidoorn heeft een boodschap: het uiten van emoties versterkt je hart!

Leren om je gevoelens te uiten en kwetsbaar te zijn, zorgt ervoor dat jouw hart en lichaam kalmeert. Onrust verdwijnt. Dit versterkt jouw gezondheid en maakt je krachtig. Openheid en kwetsbaarheid geven dus juist kracht. Altijd sterk zijn en doorgaan (teveel yang), is in sommige situaties handig, maar om vooruit te komen (en niet te blijven hangen in dezelfde patronen) zal je aan de slag moeten gaan met jouw emoties en pijnpunten, dus naar binnen moeten keren.

Lees verder

Citroenmelisse: geeft rust aan je spijsvertering! En dit is de boodschap voor jouw lichaam.

Het verteringsproces is niet alleen een lichamelijk proces, maar ook mentaal en emotioneel. Zorgen, stress en emotionele problemen moeten verteert worden. Maar ook alle informatie van studie, werk, social media of het nieuws kunnen zijn weerslag hebben op jouw spijsvertering.

Lees verder

Braam: maakt verbinding tussen jouw ziel en de aarde, gezien vanuit de Chinese geneeskunde

Wil jij meer vertrouwen hebben in jezelf, luisteren naar jouw dromen, wensen en verlangens en deze ook waarmaken? De geneeskracht van braam helpt jou om evenwicht te vinden tussen de kosmische en aardse energie. Hij geeft jou kracht en doorzettingsvermogen, maar leert ook om jezelf kwetsbaar op te stellen. Dit geeft balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf. Wat aangeeft dat je naar je intuïtie luistert, keuzes maakt en knopen doorhakt. Zodat je jouw kracht en energie kan delen, zonder bang te zijn veroordeeld te worden om wie je bent. Hoe je dit doet lees je in dit blog. 

Lees verder

Zo bereik je jouw doelen! Kijk naar de oerkracht van het madeliefje!

Het madeliefje staat symbool voor jouw oerkracht. Het is een heel sterk plantje, hij richt zich elke keer weer op. Al loop je over hem heen, hij blijft stralen. Ook jij hebt deze kracht in jezelf. Soms weet je alleen even niet waar je deze kracht vandaan moet halen om jezelf opnieuw op te richten. Dit blog gaat over het (her)ontdekken van de oerkracht in jezelf.

Lees verder

Het vuurelement: zoek de passie en blijdschap van jouw hartsenergie

Wat spiegelt de maatschappij jou terug? Wat zie jij in jouw omgeving? Zie jij conflicten, angst en onzekerheid of zie jij nieuwe kansen? Wat jij ziet zegt veel over jezelf. In elke situatie liggen namelijk mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en oude pijn op te ruimen. Zo kom je tot jouw kern, vind je jouw passie, innerlijke tevredenheid en blijdschap. Het vuurelement in balans, laat de energie van jouw hart weer stromen. In dit blog geef ik tips en oefeningen hoe je tot deze kern kan komen.

Lees verder

Slapeloosheid en overprikkeling gezien vanuit de Chinese geneeskunde

Durf jij te vertrouwen op je intuïtie? Luisteren naar jouw gevoelens en de fysieke aanwijzingen van je lichaam? Of voel jij je vaak rusteloos en/of heb je slaapproblemen? Dit kunnen namelijk tekenen zijn dat je meer mag luisteren naar de stem van je hart.

Lees verder

Depressie of sombere gevoelens? Zoek verbinding met jezelf en alles gaat weer stromen

Wie ben jij nu de maatschappij er heel anders uit gaat zien? Een identiteitscrisis of depressie ligt op de loer wanneer jouw omgeving (en/of jouw rol in het geheel) heel sterk verandert. Angst voor de dood zorgt ervoor dat we geconfronteerd worden met onszelf en onze sterfelijkheid. Hoe reageer jij? Welke gevoelens komen naar boven en hoe ga je ermee om? Afscheid nemen, om welke reden dan ook, vraagt om een rouw proces. Maar hoe pak je dit aan?

Lees verder

Chinese geneeskunde: laat boosheid los en bevrijd de energie in je lever

Het is lente en dat staat voor een nieuw begin en creatieve energie. De kracht van de natuur neemt toe. Ook onze energie komt langzaam tot bloei. Creatieve energie stroomt als er balans is in lichaam en geest. Deze balans is echter opeens verandert. We hebben geen controle over de huidige situatie en dat vraagt andere vaardigheden van ons. Als alle zekerheid wegvalt kunnen er gevoelens van angst en frustraties naar boven komen. Het vinden van nieuwe balans is de uitdaging.

Lees verder

Blijf rustig in een stressvolle periode en verhoog je weerstand met deze tips!

Inmiddels is het alweer een jaar geleden dat het openbare leven nagenoeg stil ligt. Een situatie die we ons een jaar geleden niet konden voorstellen. Dit kan veel stress veroorzaken. Niet voor iedereen op dezelfde manier en even sterk, maar het doet wel wat met ons. Hoe dan ook, het is belangrijk om weerstand te verhogen en jouw stress zo laag mogelijk te houden. Hoe je dit doet schrijf ik in dit blog. 

Lees verder

De verschillen en medicinale werking van de Cannabis plant, hoe zit het nu echt?

Hennep, Cannabis, wiet allemaal namen voor dezelfde plant. De Cannabis plant. Het is een veelbesproken plant. Hij is interessant en heeft hele bijzondere medicinale eigenschappen. De verschillen tussen de namen zit vooral in het gebruik en de werking. Al jaren volg ik de berichten over de medicinale werking van Cannabis. Er wordt veel geschreven over CBD, THC en hennepolie. Maar hoe zit het nu? Er zijn veel ontwikkelingen en het is mij niet altijd duidelijk wat nu echt werkzaam is en waarvoor. Een aantal weken geleden heb ik een workshop gevolgd bij het Cannabis College over de medicinale werking en achtergronden. 

Lees verder

Gooi die voorjaarsmoeheid eruit door je lichaam te ontgiften

Heb jij ook zoveel zin om fit en energiek te zijn? Weg met alle vermoeidheid en griep. Wat hierbij helpt is om je lichaam regelmatig te ontgiften. Vooral in februari of maart als het voorjaar bijna begint. Het ontgiften van je lichaam is heel belangrijk voor je gezondheid. En laat vermoeidheid verdwijnen. Daarnaast vertraagt het veroudering en keert het ziekteprocessen om. Veroudering  en vermoeidheid ontstaan doordat de energie niet meer goed stroomt, als gevolg van verzuring in je lichaam.

Lees verder

Chinese geneeskunde: overwin je angst en versterk de energie in je nieren!

Angst is een emotie dat we allemaal kennen. In grote of kleine mate regeert angst ons leven. Het overwinnen van deze angst brengt ons verder op het levenspad. De meest basale angst is doodsangst. Het loslaten en omgaan met verandering in je leven is daaraan gelinkt. Je neemt immers afscheid van wat geweest is, maar je weet nog niet wat er gaat komen. Dat geeft vaak onzekerheid en een angstig gevoel.

Lees verder

Chinese geneeskunde: laat verdriet los en heel de energie van je longen

We zitten middenin de winterenergie. In de winter is het tijd om naar binnen te keren, de yin energie is dominant. Dat staat voor rust en loslaten. Kracht opdoen zodat we in het voorjaar weer kunnen bloeien. Om dit te kunnen is het belangrijk dat je de herfst goed hebt afgesloten. Daarna kun je makkelijk verder met alles wat je vorig jaar geleerd hebt. Loslaten en opruimen geeft ruimte voor het nieuwe. Blijf jij echter hangen in het verleden, dan lukt het niet om nieuwe energie te vinden.

Lees verder

Breng jouw hogere chakra's in balans en maak verbinding met het universum!

In dit laatste en derde deel over chakra's lees je meer over het zesde en zevende chakra. Deze staan in verbinding met het universum.  Luister jij naar je ziel, je innerlijke leiding en kun je dit vertalen naar aardse werkelijkheid? Elke dag is het opnieuw zoeken naar het evenwicht in de stijgende energie, open staan voor jouw hogere zelf en daarna contact maken met de aarde, de dalende energie. In dit blog vind je praktische tips om jou te ondersteunen in dit proces. 

Lees verder

Hoe breng je balans in jouw hartchakra en keelchakra? (de verbinding tussen de aarde en het universum)

In het eerste deel van deze blog heb je kunnen lezen hoe je de onderste chakra's in balans kunt brengen. Het volgende chakra is het hartchakra, wat het centrum is van de bovenste en onderste chakra's. Wanneer alle chakra's in balans zijn kan jouw energie vrij doorstromen en ben je verbonden met de aarde en het universum. De levenskracht stroomt dan door jou heen. 

Lees verder

  • 1
  • 2

Copyright © Sandra Voetelink