• De Kracht van Kruiden

Versterk jouw nierenergie en innerlijke balans met de bijzondere kracht van Heermoes!

Heermoes is voor sommigen een gevreesd onkruid, voor anderen is het precies de plant die nodig is en helende kracht biedt. Het is maar net hoe je naar een situatie kijkt. Zie je de boodschap en de tekens die op je pad komen? Of wil je zo snel mogelijk verder en door in oude patronen? In dit blog lees je meer over het herkennen van jouw pad en de geneeskrachtige werking van Heermoes. 

Lees verder

Dit leert de symboliek van Malva ons! Het geheim van onvoorwaardelijk geven zonder jezelf te verliezen.

Malva leert ons hoe wij onvoorwaardelijk kunnen geven zonder op te branden. De vraag is, welke energiebronnen kunnen we dan gebruiken? Om te kunnen geven is het noodzakelijk om jouw energie steeds aan te vullen. Zo blijf jij in balans, zoals yin en yang. Malva geeft oneindig zonder zichzelf te verliezen en verwacht niets terug. In dit blog vertel ik meer over de twee belangrijkste energiebronnen die er zijn.

Lees verder

De boodschap van meidoorn: het uiten van emoties versterkt je hart!

Leren om je gevoelens te uiten en kwetsbaar te zijn, zorgt ervoor dat jouw hart en lichaam kalmeert. Onrust verdwijnt. Dit versterkt jouw gezondheid en maakt je krachtig. Openheid en kwetsbaarheid geven dus juist kracht. Altijd sterk zijn en doorgaan (teveel yang), is in sommige situaties handig, maar om vooruit te komen (en niet te blijven hangen in dezelfde patronen) zal je aan de slag moeten gaan met jouw emoties en pijnpunten, dus naar binnen moeten keren.

Lees verder

Citroenmelisse: geeft rust aan je spijsvertering! En dit is de boodschap voor jouw lichaam.

Het verteringsproces is niet alleen een lichamelijk proces, maar ook mentaal en emotioneel. Zorgen, stress en emotionele problemen moeten verteert worden. Maar ook alle informatie van studie, werk, social media of het nieuws kunnen zijn weerslag hebben op jouw spijsvertering.

Lees verder

Braam: maakt verbinding tussen jouw ziel en de aarde, gezien vanuit de Chinese geneeskunde

Wil jij meer vertrouwen hebben in jezelf, luisteren naar jouw dromen, wensen en verlangens en deze ook waarmaken? De geneeskracht van braam helpt jou om evenwicht te vinden tussen de kosmische en aardse energie. Hij geeft jou kracht en doorzettingsvermogen, maar leert ook om jezelf kwetsbaar op te stellen. Dit geeft balans tussen de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf. Wat aangeeft dat je naar je intuïtie luistert, keuzes maakt en knopen doorhakt. Zodat je jouw kracht en energie kan delen, zonder bang te zijn veroordeeld te worden om wie je bent. Hoe je dit doet lees je in dit blog. 

Lees verder

Zo ontdek je jouw oerkracht! (met stappenplan om je doelen te bereiken)

Het madeliefje staat symbool voor jouw oerkracht. Het is een heel sterk plantje, hij richt zich elke keer weer op. Al loop je over hem heen, hij blijft stralen. Ook jij hebt deze kracht in jezelf. Soms weet je alleen even niet waar je deze kracht vandaan moet halen om jezelf opnieuw op te richten. Dit blog gaat over het (her)ontdekken van de oerkracht in jezelf.

Lees verder

Kijk in de spiegel en zoek de passie en blijdschap van jouw hartsenergie

Wat spiegelt de maatschappij jou terug? Wat zie jij in jouw omgeving? Zie jij conflicten, angst en onzekerheid of zie jij nieuwe kansen? Wat jij ziet zegt veel over jezelf. In elke situatie liggen namelijk mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen en oude pijn op te ruimen. Zo kom je tot jouw kern, vind je jouw passie, innerlijke tevredenheid en blijdschap. Het vuurelement in balans, laat de energie van jouw hart weer stromen. In dit blog geef ik tips en oefeningen hoe je tot deze kern kan komen.

Lees verder

Open de deur naar jouw hart en krijg rust in lichaam en geest

Durf jij te vertrouwen op je intuïtie? Luisteren naar jouw gevoelens en de fysieke aanwijzingen van je lichaam? Of voel jij je vaak rusteloos en/of heb je slaapproblemen? Dit kunnen namelijk tekenen zijn dat je meer mag luisteren naar de stem van je hart.

Lees verder

Depressie of sombere gevoelens? Zoek verbinding met jezelf en alles gaat weer stromen

Wie ben jij nu de maatschappij er heel anders uit gaat zien? Een identiteitscrisis of depressie ligt op de loer wanneer jouw omgeving (en/of jouw rol in het geheel) heel sterk verandert. Angst voor de dood zorgt ervoor dat we geconfronteerd worden met onszelf en onze sterfelijkheid. Hoe reageer jij? Welke gevoelens komen naar boven en hoe ga je ermee om? Afscheid nemen, om welke reden dan ook, vraagt om een rouw proces. Maar hoe pak je dit aan?

Lees verder

Vind nieuwe balans, laat frustraties los en bevrijd de energie in je lever

Het is lente en dat staat voor een nieuw begin en creatieve energie. De kracht van de natuur neemt toe. Ook onze energie komt langzaam tot bloei. Creatieve energie stroomt als er balans is in lichaam en geest. Deze balans is echter opeens verandert. We hebben geen controle over de huidige situatie en dat vraagt andere vaardigheden van ons. Als alle zekerheid wegvalt kunnen er gevoelens van angst en frustraties naar boven komen. Het vinden van nieuwe balans is de uitdaging.

Lees verder

Blijf rustig in een stressvolle periode en verhoog je weerstand met deze tips!

Wat een bijzondere tijd is het. Op het moment dat ik dit schrijf ligt het openbare leven nagenoeg stil. Een situatie die we ons een week geleden niet konden voorstellen. De korte tijd waarin deze veranderingen plaatsvinden kan veel stress veroorzaken. Niet voor iedereen op dezelfde manier en even sterk, maar het doet wel wat met ons. Hoe dan ook, het is zaak om zo snel mogelijk houvast te krijgen en veiligheid te voelen. Je weerstand te verhogen en de stress zo laag mogelijk te houden.

Lees verder

De verschillen en medicinale werking van de Cannabis plant, hoe zit het nu echt?

Hennep, Cannabis, wiet allemaal namen voor dezelfde plant. De Cannabis plant. Het is een veelbesproken plant. Hij is interessant en heeft hele bijzondere medicinale eigenschappen. De verschillen tussen de namen zit vooral in het gebruik en de werking. Al jaren volg ik de berichten over de medicinale werking van Cannabis. Er wordt veel geschreven over CBD, THC en hennepolie. Maar hoe zit het nu? Er zijn veel ontwikkelingen en het is mij niet altijd duidelijk wat nu echt werkzaam is en waarvoor. Een aantal weken geleden heb ik een workshop gevolgd bij het Cannabis College over de medicinale werking en achtergronden. 

Lees verder

Gooi die voorjaarsmoeheid eruit door je lichaam te ontgiften

Heb jij ook zoveel zin om fit en energiek te zijn? Weg met alle vermoeidheid en griep. Wat hierbij helpt is om je lichaam regelmatig te ontgiften. Vooral in februari of maart als het voorjaar bijna begint. Het ontgiften van je lichaam is heel belangrijk voor je gezondheid. En laat vermoeidheid verdwijnen. Daarnaast vertraagt het veroudering en keert het ziekteprocessen om. Veroudering  en vermoeidheid ontstaan doordat de energie niet meer goed stroomt, als gevolg van verzuring in je lichaam.

Lees verder

Het overwinnen van angst versterkt jouw levensenergie en helpt je vrijheid te vinden

Angst is een emotie dat we allemaal kennen. In grote of kleine mate regeert angst ons leven. Het overwinnen van deze angst brengt ons verder op het levenspad. De meest basale angst is doodsangst. Het loslaten en omgaan met verandering in je leven is daaraan gelinkt. Je neemt immers afscheid van wat geweest is, maar je weet nog niet wat er gaat komen. Dat geeft vaak onzekerheid en een angstig gevoel.

Lees verder

Maak dit jaar een mooie start, laat verdriet los en heel de energie van je longen

We zitten middenin de winterenergie. In de winter is het tijd om naar binnen te keren, de yin energie is dominant. Dat staat voor rust en loslaten. Kracht opdoen zodat we in het voorjaar weer kunnen bloeien. Om dit te kunnen is het belangrijk dat je de herfst goed hebt afgesloten. Daarna kun je makkelijk verder met alles wat je vorig jaar geleerd hebt. Loslaten en opruimen geeft ruimte voor het nieuwe. Blijf jij echter hangen in het verleden, dan lukt het niet om nieuwe energie te vinden.

Lees verder

Breng de energie van jouw chakra's in balans. Deel 3

In dit laatste en derde deel over chakra's lees je meer over het zesde en zevende chakra. Deze staan in verbinding met het universum.  Luister jij naar je ziel, je innerlijke leiding en kun je dit vertalen naar aardse werkelijkheid? Elke dag is het opnieuw zoeken naar het evenwicht in de stijgende energie, open staan voor jouw hogere zelf en daarna contact maken met de aarde, de dalende energie. Jouw dromen waarmaken is eenvoudiger wanneer jouw energie oftewel Qi, vrij kan doorstromen. En jij balans houdt in lichaam en geest. In deze blog lees je meer over de stijgende energie van de hoogste chakra's. Hoe je balans kunt houden en praktische tips om jou te ondersteunen in dit proces. 

Lees verder

Breng de energie van jouw chakra's in balans. Deel 2

In het eerste deel van deze blog heb je kunnen lezen hoe je de onderste chakra's in balans kunt brengen. Het volgende chakra is het hartchakra, wat het centrum is van de bovenste en onderste chakra's. Wanneer alle chakra's in balans zijn kan jouw energie vrij doorstromen en ben je verbonden met de aarde en het universum. Deze levenskracht stroomt dan door jou heen. Het opschonen van de energie in jouw chakra's noemen we kundalini proces. Dit proces is de weg naar verlichting. Dat is waar yogi's naar streven en lang niet zo onbereikbaar als wij misschien denken. 

Lees verder

Breng de energie van jouw chakra's in balans. Deel 1

De hoeveelheid energie die we hebben bepaald onze balans en wat wij kunnen manifesteren in de buitenwereld. Het balanceren van evenwicht in deze energie is onze dagelijkse uitdaging. Wij als mensen zijn het middelpunt tussen het universum en de aarde. Volgens de principes van de Chinese geneeskunde stroomt de energie, oftewel Qi, door ons fysieke lichaam. Chakra's zijn energiepunten die deze energie ontvangen en interpreteren naar het lichaam. Energie beweegt zich met de snelheid van het licht en elke stukje energie heeft zijn eigen frequentie. Het beïnvloed jouw fysieke lichaam, zowel van buiten naar binnen als van binnen naar buiten. Wat je doet, denkt en voelt beïnvloed jouw energielichaam en daarmee jouw gezondheid. In deze blog lees je meer over de onderste chakra's en wat je zelf kunt doen om elke dag het evenwicht te herstellen.

Lees verder

De winter zonnewende, het omslagpunt naar nieuwe balans in 2020

De winter zonnewende is het feest van het licht. Dit jaar om precies te zijn op zondag 22 december om 05:19 uur. De zonnewende staat voor een omslagpunt. De terugkeer van het licht. Onze voorouders vierden dagen feest en de rituelen hebben allemaal met de terugkeer van het zonlicht te maken. Het hele leven op aarde is afhankelijk van de zon. De terugkeer van de zon geeft aan dat de natuur weer tot bloei komt. Niet alleen de natuur maar ook ons persoonlijke leven komt weer tot bloei. We starten een nieuw jaar, met nieuwe kansen. Het jaar 2020 wordt het jaar voor een nieuwe balans. We gaan onze aandacht verleggen van 'altijd druk' naar meer rust en ontspanning.

Lees verder

Het ritme van de maan en de invloed op de natuur

Vandaag is het volle maan. Voel jij heftige energieën en heb jij vaker slapeloze nachten rond volle maan? In ziekenhuizen schijnen er meer geboorten te zijn en de politie ervaart vaker incidenten en conflicten rond de periode van volle maan. Bewustwording van het ritme van de maan zal inzicht geven in het ritme van de natuur. Wanneer voel jij dat jouw energie meer naar buiten gericht is? Of neem je juist rust en keer je naar binnen? Rekening houden met het ritme van de maan heeft eeuwenlang deel uitgemaakt van ervaringen en kennis van de mens. Hippocrates vond het al belangrijk om in de geneeskunde rekening te houden met de beweging van de sterren en de maan. Ook natuurvolken, heksen, indianen en sjamanen leefden met het ritme van de maan. De maan zien we als een vrouwelijke kracht. Het beïnvloedt het water op aarde, eb en vloed, en de sapstromen van planten.

Lees verder

  • 1
  • 2

Copyright © Sandra Voetelink